FIAT ( SEAT ) 600 SLE -74

Pellonreunalta museorekisteriin

Ostetaan osia!!

Käyttöohjekirja - Fiat 600 SLE

 

Kesällä 2003

Tällainenkin projekti tuli hankittua. Tai oikeammin saatua sattumalta puoli ilmaiseksi. Appiukkoni tuttava tarjosi hitsattavaksi poikansa Kadettia ja siitä maksuksi Fiat 600:sta. Fiude oli seisonut jo eräänkin vuoden maalla ladossa ja viimeisen vuoden ulkona. Joten jos kiinnostusta olisi niin sen saisi sopuhintaan.

Siinä sitten ihmetellessämme ajateltiin jotta mennään katsomaan että millainen peli siellä oikein olisi tarjolla. Tarkempi tarkastelu paljastikin että Fiude oli suht täydellinen osiltaan ja ruostettakaan ei liiemmin näkynyt. Kilometrejäkään ei ollut kertynyt vasta kuin 94 000 km. Kone oli tietenkin jumissa. Mutta kyllähän se meille kelpasi. Ajateltiin että koska on niin alkuperäinen ja raiskaamaton yksilö niin laitetaan se museorekisteriin samantien. Alkoi armoton työ ja muutamien puuttuvien osien hankinta.


 

Talvi 2003-2004

Fiude tuli purettua miltei kokonaan talven aikana. Hiekkapuhalsimme etu- ja takatukivarret ja jarrukilvet sekä maalasimme ne valmiiksi varastoon. Muuten ei tullut ihmeempiä tehtyä. Suunnitelmia toki senkin edestä.

Tukivarsi puhaltamatta


 

Kesä 2004

Kesä-Heinäkuun vaihde

Nyt alkoikin tapahtumaan Fiat rintamalla. Fiuden pohja putsattiin massasta kokonaan ja samalla kytättiin sopivia hiekkapuhallusilmoja. Viimeinkin heinäkuussa sellaiset alkoivat ja tuli lomalle tekemistä. Fiatia hiekkapuhallettiin kaksi päivää ja siinä ajassa putsaantui pohja kokonaan sekä sisälattiat, ikkuna aukot sisä- sekä ulkopuolelta, oviaukot ja konehuone. Jännä aine tuo hiekka kun paljastaa noita reikiä ;-) Puhdasta tuli ja nyt voikin hitsaushommat aloittaa. Paljoa hitsattavaa ei ihme kyllä löytynyt. Tai no, kai tuokin on suhteellinen käsite. Kuskin lattia, apparin helma ja lokari sekä lattiasta pienet paikat, takapyöräkoteloiden päällisaumat ja pari pienempää paikkaa ikkunan karmeista.

Ovet ja luukut olivat ehjät mutta ne pitäisi vielä keretä puhaltamaan ennen syksyn sateiden alkua.

Pohja ennen Puhdas pohja Puhdas konehuone

Puhdas sisälattia Sivusta

 

Viikko 34

Fiatia on hitsattu nyt oikein tosissaan. Korjattuja kohtia tähän mennessä on takalokarin päälliset ja takalokarien reunoista pari paikkaa. Apukuskin lattiasta pienet paikat on myös korjattu. Appiukko oli käynyt hakemassa uuden helmapellin apukuskin puolelle ja tilannut kuljettajan puoleisen lattiapellin.

21.8.2004

Piti lähteä aamulla hakemaan apukuskin etulokaria tuttavalta mutta haku siirtyi iltapäivään. Aamupäivä kuluikin tarvikkeita hakiessa ja kaverin venemoottorin osia hiekkapuhaltaessa. Ja vettä sataa.

Saatiin iltapäivällä viimeinkin se kaivattu etulokari. Helpottaa projektia kummasti kun ei tarvitse alkaa vanhaa oikomaan vaan saa laittaa tilalle uuden suoran pellin. Napattiin vanha lokari pois ja soviteltiin uutta tilalle. Näyttäisihän tuo siihen istuvan.

22.8.2004

Aamulla oli tarkoitus ruveta hiekkapuhaltamaan eilen poistetun etulokarin alusta. Ja kuinka ollakkaan jälleen kerran sateen vaara! No, ei muuta kuin taivaalle tuijottelemista ja kamppeet valmiiksi. Ei sada mutta vaara on joten aloitetaan puhallus. Saatiin lokarin alus puhallettua juuri ennen sadekuuron alkua ja sateen jälleen tauottua puhallettiin vielä se takapelti jossa on se moottorin kiinnike. Ompahan sekin nyt valmiina ja puhtaana ruosteesta.

Etuloksu irti Uuden lokarin sovitus

Lokasuojan alusta Lokarin kaari

Entinen lokari Hylsy tallissa

 

Viikko 35

Appiukko sai vihdoin sen uuden lattiapellin pajalle ja koska tarjolla oli sekä Fiatin että Seatin lattioita niin valittiin noista se paremmin istuva eli Seatin lattia. Oli meinaan aika rujon näköinen se Fiatin pelti. Liekö sitten ollut prässääjällä huono päivä kun oli tehty noin suunnilleen sinnepäin.

Myös tulipellin ja lattiapellin taitteessa olevat pienet palkit / vahvikkeet ja apukuskin puoleinen lattian taite ja sisähelman alaosa oli hitsattu valmiiksi viikolla.

28.8.2004

Aamulla alkoikin sitten helman sovittaminen. Tarkoituksena oli alunperin vaihtaa koko helma kynnykseen asti mutta uutta peltiä tarkemmin tutkiskeltuamme totesimme sen niin paljon erilaiseksi että katsoimme parhaaksi vetää sauman siihen kynnyksen alapuolelle. Erilaisuus johtui siitä että uusi peltimme oli kaappari mallin pelti. No joka tapauksessa tuosta pellistä sai tekemällä uuden helman.

29.8.2004

Kun vihdoin sain itseni raahattua aamulla pajalle oli appiukko jo melkein sovittanut helman paikoilleen. Unohdin ottaa lähtiessäni pistehitsauskoneen mukaan joten pakko oli lähteä hakemaan. Saisipahan ainakin siistimmän hitsausjäljen kuin migillä hitsaten. Yläreuna hepattiin migillä ja alahelma naputeltiin pistekoneella. Siisti tuli siltäosin.

Siinä samalla Fiuden ollessa kyljellään suunniteltiin lattiapellin uusia saumakohtia mistä leikataan vanha lattia pois.

Apukuskin lattia Sisähelmaa

Pohjaa Uusi helma kiinni

Uusi lattia Vanha lattiapelti

Uusi lattiapelti Ilman lattiapeltiä

Viikko 36

4.9.2004

Kun viimein kerkesin lauantaina päivällä Pajalle oli fiudesta hitsattu jo valmiiksi molemmat helmat ja näyttihän tuo uusi lattiapeltikin jo löytäneen tiensä oikealle paikalle. Hyvin näytti istuvan. Oli appiukko näköjään taas ahkeroinut viikolla.

Iltasella hiekkapuhalsimme pohjasta vielä kaikki hitsatut paikat sekä uudesta lattiasta varastomaalit pois. Samalla pyyhkäistiin hiekkasuihkulla pohjaan ilmestyneet pienet ruostepilkut pois. Olisi enää pohjamaalia vailla.

5.9.2004

Heti aamusta pistehitsasin kuskin helman ja lattiapellin saumat yhteen sen jälkeen fiat tallista ulos keulan hiekkapuhallukseen. Oli lykännyt hyvän puhalluskelin niin pitihän se hyödyntää. Käännettin koppa kyljelleen ja laitettiin keula nosturin varaan riipumaan jotta saataisiin etuakselisto pois puhalluksen tieltä. Parin tunnin kuluttua oli keulan sokkelotkin puhtaat ja fiat siirrettiin talliin pohjan saumojen viimeistelyyn ja maalaukseen.

Päivän päätteeksi saatiin keulasta maalattua osa ja hommat jatkuvat viikolla saumojen korikittauksen ja loppupohjan maalauksen merkeissä.

Puhallettu pohja Uusi lattia

Fiude koukussa Valmis keula

Keula maalissa

 

Viikko 38

19.9.2004

Paljon oli taas tapahtunut kahdessa viikossa. En ole itse kerinnyt Pajalle kahteen viikkoon ja tänäänkin kerkesin vain pyörähtämään siellä. Mutta Fiat projekti edistyy siitä huolimatta. Nyt koko pohja oli korikitattu ja pohjamaalattu. Myös sisältä kaikki hiekkapuhalletut paikat oli pohjamaalattu ja korin saumat uudelleen kitattu. Kaikki ikkunauakoissakin olleet reiät olivat umpeutuneet. Jännää ainetta tuo mig liima.

Enää puuttuisi vain etulokaria ja sitä ei valitettavasti kerennyt tässä viikonvaihteessa hitsaamaan. Oli aika hiukan kortilla mutta eiköhän se ensi viikonloppuna löydä tiensä oikealle paikalle.

Fiude takaa Jousikuppi

Sovitusta Penkin sovitus

Valmis lattia

 

Viikko 39

Jälleen kerran vierähti viikko ennenkuin kerkesin Pajalle. No, olihan fiude projekti taas hieman edennyt. Viimeiset korikititkin oli levitetty ja koko pohja vetäisty yli pohjamaalilla. Penkin kiskot oli molemmille puolille uusittu ja hitsattu kiinni. Meni vielä penkitkin paikoilleen, ihme kyllä.

Enään huutaisi sitä etulokaria ja viimeisten hitsattujen paikkojen hiekkapuhaltamista. Ikkuna aukoista ja kuskin kynnyksestä lähinnä. Niin ja kojelaudan altakin pitäisi muutama pilkku puhaltaa.

25.9.2004

Olin jo edellisellä viikolla löytänyt meille varaosa fiatin vieläpä samalta paikkakunnalta. Kiitos Fiat Foorumin. Eipähän tarvinnut kaukaa hakea. Kävästiin aamulla noutamassa pienen syyssateen saattelemana se kotio. Saataisiin ainakin osa kaivatuista osista siitä. Papereita ei moiseen ollut mutta eipähän tuo paljoa haitannut.

26.9.2004

Sattuipa tuo outo valoilmiökin taas taivaalta näyttäytymään joten ei muuta kuin puhallus romppeet pihalle ja hommiin. Itse en tälläkertaa kerennyt puhaltamaan muiden töiden viedessä ajan mutta koska appiukko ei ollut vielä koskaan hiekkapuhaltanut niin olipahan korkea aika opetella. Tuntui tykästyvän siihen hiekan pöllyttämiseen sen verran paljon jotta saapahan puhallella jatkossakin mitä puhaltaa tarvitsee ;-D Jälki oli kyllä ihan asiallista. Samassa rytäkässä hän purki etujousipakan ja puhalsi lehdet puhtaiksi.

Varaosa fiude Kyljellään

Hiekkapuhallusta

 

Viikko 40

Viikolla oli Fiuden pohjaan vetäisty maalit. Tarkemmin Teknoksen Teknodur 0190 polyuretaani teollisuusmaali. Pitäisi ainakin kestää tavallisessa kesäajossa kun vielä päälle lasketaan jossain vaiheessa alustamassat. Nythän tuo alkaa jo näyttämään joltain kun saa edes johonkin paikkaan yhtenäisen värin. Fiatin takalauta oli kaverillani oikaistavana, koska ajan saatossa sitä oli kolhittu aika rankalla kädellä. Nyt sekin on kuin uusi.

2.10.2004

Kävin taas pika pikaa Pajalla pyörähtämässä. Tarkoituksena ei ollut alun perinkää paneutua 600:n vaan ohjelmassa oli toisen Fiatin hakeminen. Kaveri jolta tuo varaosa kusiainen hommattiin soitti ja tarjosi tälläkertaa Fiat 850 Sport Coupea. Hän oli hommannut sen projektikseen mutta kun aika ei riitä kaikkeen niin jostain on luovuttava. Tällä kertaa arpa osui Fiatiin ja niin se siirtyi meidän talliin. Samalla saatiin kaupanpäälle 127 -82 ja sen kohtalo onkin sitten täysin auki. Aika näyttää mitä sille tapahtuu.

Coupen mukana tuli kahden Coupen tavarat joten osaa riitti ihan mukavasti. Pari peräkärryllistä sisustaa ja muuta nippeliä seurasi mukana joten talliin on taas raivattava lisää tilaa. Lajitellaan osat nätisti laatikoihin nyt niin ei tarvitse tulevaisuudessa kiroilla kun kaikki on sekaisin.

Maalattu pohja Maalattu pohja

Maalattu pohja Takalauta

Takalauta

 

Viikko 41

Fiatista oli oikaistu keulasta painauma joka näyttää tulevan suhteellisen helposti kusiaisiin. Siis jos sitä vedetään sieltä alhaalla olevasta vetolenkistä. No olipahan sekin nyt sitten suora. Myös takalauta oli istutettu oikealle paikoilleen vaikka se hieman ahtaalta aluksi tuntuikin.

9.10.2004

Näin taas. Hetken jo näytti siltä että menee taas viikonloppu ohi eikä kerkiä tekemään mitään Pajalla. Onneksi se ei kuitenkaan mennyt ihan noin. Saimme siis viimeinkin hitsattua sen etulokarin paikoilleen ja siltä osin alkaa fiude olla valmis. Mielestämme se istui paikoilleen todella siististi. Sovittelimme myös ovet paikoilleen ja kyllähän nekin aukkoihinsa nätisti sopivat.

 

10.10.2004

Näinhän siinä taas tänäkin vuonna kävi että lumet tulivat! Satoi sitten ekat lumet viimeyönä. Sai liukastella kieli keskellä suuta aamulla Pajalle kun oli kesärenkaat alla. On meinaan pirun liukkaan jään päällä ;-)

Fiatille ei enää tänään keretty tekemään mitään vaikkakin hiekkapuhallus keliä pukkasikin. Olisi pitänyt puhaltaa vielä muutama paikka mutta taitaa jäädä seuraavaan viikonloppuun. Kaikkea kun ei kerralla kerkeä tekemään. Tämä päivä menikin vaihtaessa isäni talviautoon, Saab 900:n, etupään niveliä ja talvirenkaita. Katsotaan fiat projektin jatkoa ensiviikonloppuna.

Etulokari Etulokari

Etulokari Maalattu pohja

Sivusta

 

Viikko 42

16.10.2004

Eipä mitään uutta Fiat rintamalta!

Vähiin jäi menneen viikon anti koska kaikki muut hommat ajoivat projektin ohi. Jouduimme laajentamaan Pajamme varastotiloja sen lisäksi sattui viikolla putkiremontti. Piti hämmentää koko Pajan sisusta uuteen uskoon. Ainoaksi saavutukseksi jäikin ikkuna aukkojen puhaltaminen hitsatuilta kohdin ja niiden pohjamaalaaminen. Samalla appiukko puhalsi tietenkin vaihdetun etulokasuojan hitsaus saumat. Ja olihan tuo takalautakin saanut pohjavärin päällensä.

Puhalletut saumat Ikkuna aukko

Takaa

 

Viikko 44

No sentään jotain uutta Fiat rintamalta. Viikot kuluvat suhteellisen hitaasti kun ei pääse Pajalle. Saatiin viimeinkin varastoon ne hyllyt valmiiksi ja seuraavaksi onkin taas kusiaisen vuoro. Tuli hiukan takapakkia projektiin pienen haaverin myötä. Paloi nimittäin hitsatessa kojelaudan alta mittariston johtoja ja niitä pitää uusia jokunen kappale. Sen verran pahoin ottivat itseensä että pakko on purkaa johtosarja autosta pois. Ei mahdu korjailemaan paikoillaan.

Jos jotain huonoa niin myös jotain hyvää. Olihan fiudeen vaihdettu takaluukun molemmat saranat vanhojen väljistyneiden tilalle. Pysyypähän nyt ainakin oikealla paikallaan eikä hankaa maaleja pois luukun reunoista. Myös apukuskin puoleisen uuden etulokarin sisäpuoli oli saatu maalattua ja korikitattua. Samalla appiukko oli kokeillut jo pohjien hiomista. Se kun taitaa olla jo lähempänä kuin osaa arvata.

Vielä olisi ennen lumien tuloa kerettävä hiekkapuhaltamaan molemmat ovet sekä konepelti ja etuluukku. Ovet olivat jo melkein valmiiksi purettu mutta mistähän sen ajan niiden puhaltamiseen mahtaisi löytää? No, katsotaan tulevana viikonloppuna josko sen verran aikaa löytyisi.

Palaneet johdot Lokarin alus

Uusi sarana Takaluukun sovistusta

 

Viikko 45

Jahas. Oli sitten viikolla alkanut appiukko hiomaan fiudeen niitä pohjia. Oli kerinnyt kittiäkin levittelemään ja suurimmat lommot olikin jo kitattu. Myös ikkunan karmeista oli kaikki hitsatut paikat peitossa. Myös molemmat ovet oli purettu valmiiksi hiekkapuhallusta ajatellen. Löytyi sieltä listojen alta hiemen ruostettakin.

6.11.2004

Saapusessani iltapäivällä Pajalle oli kaikki jo melkein valmiina joten ai tarvinnut kuin roudata kaikki hiekkapuhalluskamppeet ulos ja alkaa hommiin. Katsastimme kuitenkin ensin jotta minkä niistä kolmesta konepellistä otamme fiudeen pelliksi ja päädyimme kaikkien pähkäilyjen jälkeen kuitenkin siihen omaan alkuperäiseen. Kaikissa noissa kolmessa oli hieman sanomista mutta alkuperäisessä kaikkein vähiten. Joten se siis muiden luukkujen kanssa ulos ja puhalluspaikalle.

Kolmisen tuntia kului kepeästi ulkona letkun varressa värjötellessä mutta ehkäpä tuo paleleminen kannatti. Saimme kaikki puhallettua suunnitelmien mukaisesti ja vieläpä viime hetkellä. Hetkeä myöhemmin alkoi nimittäin satamaan. Välillä tosin piti hakea hieman ylimääräistä valoa jotta näki mitä oli tekemässä. Tuo päivänvalo kun ei tuppaa enää kovin pitkälle yltämään.

Tulevan tai tulevien viikkojen ohjelmassa taitaakin olla hiomista ja taas kerran hiomista. Alkaapi fiatin maalauskuntoon laitto joten pitkiä hermoja tarvitaan. Saattaa tuossa touhussa kulua muutama aski tupakkia talkoo porukalta ennen kuin kaikki on maalarille valmista. Katsotaan mitä saadaan aikaiseksi.

Palaneet johdot Etuluukut Puhaltamattomat

Puhaltamaton konepelti Puhaltamaton ovi Puhaltamaton ovi

Orkinaali Orkinaali Konepelti

Konepelti Puhdas ovi Puhdas ovi

Puhdas ovi Edestä

7.11.2004

Jatkoimme aamusella pohjien hieromista siitä mihin appiukko oli viikolle kerennyt. Kattoon oli aikojen saatossa joku lienee muutaman kerran täräyttänyt nyrkillä koska siinä oli sen verran suuria lommoja. Kittailimme ne alkajaisiksi ja kitin kuivumista odotellessa olikin hyvää aikaa hioa muualta. Alkoi se alkuperäinen värikin löytyä sieltä haalistuneen pinnan alta. Kerkesin myös hiekkapuhaltamaan muutamia pikkuosia valmiiksi pohjamaalausta varten. Saa appiukko maalailla ne sitten samalla kun maalaa eilen puhaltamamme luukut.

Viimeistelin vielä iltapäivällä muutamia hitsasusaumoja vinkalla koska rälläkällä ei niihin koloihin ollut asiaa. Voi nekin sitten kitata ja hioa valmiiksi maalaukseen.

Edestä Kylki Kylki

Katto Lokari Lokari

Osat

 

Viikko 46

14.11.2004

Hiomista, hiomista ja vielä lisää hiomista. Siinäpä ne tärkeimmät menneeltä viikolta. Appiukko oli hionut ja kitannut fiudea melkoisesti ja saanut projektia eteenpäin ihan mukavasti. Kaverini ruiskutti konepeltiin ja etuluukkuun pohjamaalit ja ovet appiukko pohjamaalasi ihan pensselillä. Hyvältähän nuo näyttivät.

Muuten jäi viikonlopun fiat työt hieman vähiin. Lauantain pysyi Pajan ovet tiukasti lukossa ja sunnuntaina laittelin toista autoa talvikäyttöön valmiiksi. Ensi viikonloppuna sitten jatketaan.

Takaa Sivusta

Ovi pohjamaalissa

 

Viikko 47

21.11.2004

Jäipähän taas päivitys hiukan myöhäiseksi. Työt haittaa harrastusta aina välillä. No, parempi myöhään kuin liian aikaisin. Vai miten se sanonta menikään.

Menneenä viikonloppuna ei ihmeempiä kerennyt tekemään. Viikolla appiukko oli alkanut purkamaan sitä punaista varaosa fiudea ja ottanut siitä talteen tarkempia tutkimuksia varten muutamia tuohon keltaiseen tarvittavia osia. Jouduimme myös pakon sanelemana (tuleva talvi ja lumisade) selvittelemään ja lajittelemaan sen Fiat 850 Coupen mukana tulleita osia ja saimme pestyä mm. kaikki vaihdelaatikot ja moottorin lohkot. Mukavampi varastoida puhtaina kuin rasvaisina. Myös kaikki sisustan osat saimme viimeinkin uuteen puolivalmiiseen varastoomme kuivaan tilaan ulkoa. Eivät ainakaan pääse homehtumaan.

Tulevan viikonlopun anti jääneekin osaltani lähes olemattomaksi. Sain nimittäin flunssan ja se pitänee minut pois Pajalta viikonloppuna. Viikolla ei fiatiin kulemma tehty mitään koska appiukko oli pakertanut sen varastomme toisen puoliskon kanssa. On sielläkin nyt hyllyt ja saa alkaa lajittelemaan loppuja tavaroita hyllyihin. Jatkoa seuraa reilun viikon päästä.

Vaihdelaatikot Takaa

 

Viikko 49

4.12.2004

Jälleen viikko ilman suurempia tapahtumia. Näinköhän tuo valmistuu koskaan? Muut työt ja varaston rakennus olleet jälleen fiatin laiton esteenä. Pientä kittausta ja hiomista lukuunottamatta on projekti ollut jäissä. No olihan ne kuskioven kymmenet vanhat peilin reiät hitsattu umpeen ja saatu konepellistäkin ne lommot kitattua piiloon. Jotain sentään tapahtunut.

Ensinmäiset vieraatkin on jo projektin käynyt tarkastamassa ja terveiset vain Pompannapille. Toivottavasti sait tsemppiä omaan projektiin.

Konepelti Kuskin ovi

VSivusta Takaa

 

Viikko 50

11.12.2004

Tuntuisi olevan jonkin sortin motivaatio pula havaittavissa fiuden laitossa. Meinaan taas tuli viikonloppu (lauantai) uurastettua sen perhanan varaston kanssa. Olihan tuossa fiatin päällä muutama hiomapaperi vaihtanut asentoaan mutta muuten ei mitään ollut tapahtunut. Alkaa kohta oikeasti epäilyttämään sen valmistuminen.

Kone oli purettu viikolla ja on matkalla koneistamoon. Menee lohko ilmeisesti +0,20 ylikokoon porattavaksi joten jos jollakulla on uusia ylikoko mäntäsarjoja tarjolla 600 fiatiin niin laitakaapas tulemaan mailia. Tarkempi lukema selviää vasta mittauksissa koneistamolla mutta ainakin tuo +0,20 on otettava.

Etukulma Katto

 

Viikko 51

Tavoitteemme tai oikeammin appiukon tavoite, kusiaisella Joulukirkkoon, jäänee näemmä toteutumatta. Ei oikein viitsisi työntämällä sinne mennä. Mutta eipä hätiä mitiä. Tulee se Joulu ensivuonnakin joten katsotaan tilannetta sitten uudelleen.

Alkaisi olemaan fiat pohjamaalia vaille. kaverini lupaili jotta maalataan heti joulun jälkeen joten siihen asti saa vielä hieroa noita kittauksia. Hyvin ovat alkaneet lommot tasoittua.

20.12.2004

Tänään taas varaston kimpussa. Alkaa valmistumaan. Enää hienosäätöä vaille ja kamat järjestykseen. Joulun jälkeen alkaa taas fiat proggis etenemään. Hyvää Joulua ja työteliäämpää Uutta Vuotta kaikille lukijoille ja harrastajille.


VUOSI 2005

Viikko 1

No niin, uusi vuosi ja uudet kujeet. Toivottavasti on suotuisa vuosi projektin suhteen.

Kuten aikasemnmin olikin jo mainittu on moottorin lohko viety koneistamoon mittaukseen jotta saakohan siitä enää kalua. Tyly oli koneistamon tuomio ja koeporauksen tulos. Lohko oli jo kertaalleen porattu 1mm ylikokoon ja porattiin vielä +0.60 lisää mutta sekään ei riittänyt. Joten uusi kone laitettiin hakuseen.

No, kun hätä on suurin niin on apukin lähellä. Appiukko sai kuin ihmeen kaupalla hommattua kokonaisen, jokin aika sitten kunnostetun, kusiaisen moottorin kaikkine apulaitteineen ja nyt näyttää siltä että tuosta moottoirista tulee meille kone. Sattui vielä olemaan lohko mallia SEAT, eli lohkon kyljestä löytyy täsmälleen samat merkinnät kuin kusiaisemme alkuperäisestäkin lohkosta. Eipähän pääsen ainakaan museoleimalla tarkastaja huomauttamaan asiasta.

Tuo "uusi" moottori oli porattu +0.40 ylikokoon ja männätkin ovat suhteellisen puhtaat joten ei liene paljoa kilometrejä rempan jälkeen. Kampuran laakerit oli kaikki standardi koossa ja yksi kaula tarvitsee koneistamista. Menee kampura hiottavaksi. Ja samalla kun on kone levällään niin hoonataan pytyt ja vaihdetaan männänrenkaat.

Tästä on hyvä jatkaa.

Lohko Lohko sisältä

Sylinteri Männät

 

Viikko 2

Pohjamaalaus lähenee. Aloimme jälleen hiomaan niitä perhanan pohjia ja purettiin samalla korista johdot irti korjausta varten. Ja eiväthän ole ainakaan tiellä kun maalataan. Oli appiukko saanut jo ovistakin lommot sileiksi ja siistit oli kaikin puolin. Myös tarvittavat listan ja kumityynyjen reiät porattiin helmoihin ja kynnyksiin.

Apparin ovi Kuskin ovi

Etupää Jalkatila

 

Viikko 3-4

Taas pukkasi pakollista parin viikon taukoa pajalle pääsyyn. No, projekti etenee kuitenkin suhteellisen verkkaiseen tahtiin. Korista oli purettu käsijarrukahva, ryyppyvaijerin kotelo ja vaihdekeppi pois ja siellähän nekin jo odottelivat hiekkapuhallettuina ja pohjamaalattuina uutta mustaa pintamaalia. Harmi vain kun en kerennyt niitä vielä maalaamaan.

Sovittelimme appiukon kanssa koriin ovet paikoilleen ja pienen säätämisen ja shimmilevyjen asentamisen jälkeen ne aika hyvin aukkoihinsa istuivatkin. Edelleen sitä pohjamaalausta odotellessa.

Lohko oli jo hoonattu valmiiksi ja osittain puhdistettukin ja uudet +0,40 männänrenkaatkin oli hankittu. Myös kaikki laakerit näytti siellä pöydällä olevan odottelemassa paikoilleen laittoa. Katsotaan jos ne vaikka itsestään hyppäisivät sinne lohkoo.

Edestä Etukulma

Sivusta

 

Viikko 5-6

Odottelua ja vielä kerran odottelua. Niin ja suunnittelua tietenkin. Mitäs jos -ajatuksia lentelee ilmassa vähän päästä. Maalarilla on niin perhananmoinen kiire töissä joten ei ole kerennyt fiudeen päin edes katsomaan.

 

Viikko 7

No nyt se nytkähti fiat projekti taas matkan eteenpäin. Kusiainen on nyt pohjamaalattu sisältä ja ulkoa ja hyvin oli pohjat tehty. Korjattavaa ei jäänyt kuin pariin paikkaan. Sitähän pääsee kohta sovittelemaan alle kunnostettuja tukivarsia sekä uusia jarruputkia ja vaijereita ;-D

Nyt kysymys kusiaisen omistajille. Mahtaako tuo lohkon kuvassa näkyvä vihreä maalitahra olla se lohko alkuperäinen väri? Sikäli kun tietäjiä löytyy niin laittakaapa mailia tulemaan ja tietoja mistä olette maalia hankkineet. Ja koodikin olisi tietenkin tervetullut lisä ;-D

 

Osia Osia Osia

Keula Lokari Sisältä

Takaa Takaa Pohjamaalissa

lohko Koodi Sylinterit

Lohkon vari Lohkon numero

 

Viikko 13

No niin, jälleen on pajalla ollut taas toimintaa Fiatin ympärillä. Alkoi tuo talviloma ja pääsin itsekkin taas pitkästä aikaa pajalle töihin. No, koska kesä lähestyy ja mieli palaa päästä ajamaan fiudella vielä tulevana suvena oli asialle taas tehtävä jotain.

Kaadoimme kusiaisen kyljelleen ja asentelimme alustaan jarruputket sekä letkut ja kytkinvaijerin, poljin mekanismin ja kaikki eturipustukset. Näyttäisi eturenkaatkin olevan suhteellisen suorassa. Pientä askaretta oli etuiskareiden saamisessa paikoilleen kun tuntui tuo korjattu jousipakka ottavan hieman vastaan. Mutta menihän nuo hetken yrittämisen jälkeen omille paikoilleen.

Saimme myös massattua konehuoneen sivuseinät sekä helmat kiveniskumassalla. Konehuoneessa oli ollut jotain oman aikansa vastaavaa massa molemmissa seinämissä joten katsoimme nykyisen kiveniskumassan riittävän sinnekin. Lienee alkujaan tehtaalla ajateltu että moinen massa söisi hieman kuminaa konetilasta. Korjasin myös viimein sen palaneen johtosarjan. Olihan askaretta ihan riittävästi.

Nyt tulevana viikonloppuna saa fiat sisätiloihinsa alkuperäisen värin ja päälle ruiskutetaan hiontaväri. Eiköhän se kohta maalaannu alkuperäisen keltaiseksi myös päältäpäin. Ohikulkumatkalla pistäydyttiin Torinolla katselemassa hieman osavalikoimaa ja juttelemassa mukavia. Taisihan sieltäkin muutama osanen tarttua mukaan.

Ripustukset Takatukivarsi Palaneet johdot

Uudet johdot Rekisterin valo Uudet takavalot

Konehuone Konehuone Helma

2.4.2005

Nyt on sitten fiuden sisätilat, konehuone ja etuboksi saaneet uuden maalipinnan sitten vuoden 1974 jälkeen. Olihan sitä tietysti hieman syytä uusiakin. Suhteellisen mukavastihan se yhtenäinen väritys muutta ulkonäköä ja ehkäpä projekti voi jopa joskus alkaa valmistumaan. Huomenissa olisi tarkoitus saada hiontaväri päälle.

Etuboksi Konehuone Maalattu katto

Sisältä Kojelauta Etuboksi

3.4.2005

Näinhän siinä sitten tänään kävi jotta kusiainen sai hiontavärin päällensä. Nyt on kaikki enää lopullista hiomista vaille valmis pintamaalattavaksi. Katsotaan jos se vaikka tulevalla viikolla maalaantuisi. Projekti jatkuu jälleen hiomisen merkeissä.

Etupelti Takaluukku sisältä

Kori hiontavärissä Kuskinovi hiontavärissä

 

Viikko 14 ja 15

Kuten arvata saattaa niin hiottu on ja paljon. Muutamasta kohdasta piti koria vielä kitata koska eihän tuo hiontaväri mitään suurien heittojen täytettä ole. Kyllähän tuosta ihan asiallinen alkaa tulemaan. Saatiin hommattua aikaisemmin löytyneelle etu umpiolle kaveri ja olipahan vielä ihan samanlainenkuin ensiksi löytynyt. Ovat kuin uudet vaikka ikää onkin jo kertynyt muutama kymmenen vuotta.

Seuraavaksi alkaakin sitten taas maalarin kiusaaminen jos vaikka jossain välissä kerkiäisi laskea alkuperäisen keltaisen värin fiatimme päälle.

 

Viikko 16-18

Odottelua ja pitkää odottelua. Ei ole maalari vieläkään ilmestynyt pajalle ruiskun varteen. No, onneksi on aikaa tehdä suunnitelmia ja korjailla muita osia. On sitä sentään saatu taas pikkuosia maalattua ja alkaa moottorikin kohta olemaan kasassa.

 

Akunsuoja Laatikon pelti

Vaihdelaatikko Virtalukon runko

 

Viikko 19-21

Maalarista on jo tehty näköhavainto. Kävi mittailemassa viikonloppuna pajalla fiuden ympärystää ja höpisi jotain mahdollisesta maalauksesta tulevalla viikolla. Katsotaan miten käy.

No, on sitten appiukko kasaillut fiuden nippeleitä ja nappeleita odotellessa. Tukivarret jousineen ovat alla ja samoin kaikki jarru kamppeet kasassa. Vaijeritkin näytti olevan paikoillaan ja vaihdekeppi ja kaasupoljin. Voishan tuolla vielä keretä ajamaan tämän kesän aikana....

 

Öljypohja Öljypohja Sisusta

Venttiilikoppa Tukivarsi

 

Viikko 22

Fiat on nyt sitten maalattu. Perjantaina siivottiin pajan maalaustila vielä kertaallen ja laitettiin kaikki valmiiksi lauantaita varten. Maalari uhkasi tulla pajalle aamusella mutta aloittamaan päästiin vasta yhden aikoihin. Ensin maalattiin kaikki luukut ja alkuperäisen suunnitelman mukaan kori olisi maalattu sitten sunnuntaina. Mutta koska kaikki meni kerrankin nappiin niin päätimme maalata myös kopan heti luukkujen jälkeen.

Tulihan siitä ihan asiallisen näköinen ja eiköhän se projekti taas saa tuulta purjeisiin oikein kunnolla. Alkaa kovasti kutkuttelemaan ajatus jotta pääsisi fiudella kurvailemaan ;-D

 

Peitetty Edestä Papereissa Papereissa

Peitetty Edestä Edestä

Takaa Takaa Ovet

Takaluukku Takaluukku

 

Viikko 23

Kasaus on alkanut. Kävin pajalla lauantaina laittamassa fiudeen johtosarjat paikoilleen. Vielä pitäisi kävästä Etolassa hakemassa muovisukkaa jotta saa uusittua konehuoneessa olevat rikkinäiset sukat. Saattaapi sitä samalla tarttua mukaan jokunen uusi tiivistekin. Katsotaan nyt. Myös pyyhkijän koneisto löysi tiensä uudelleen paikalleen.

 

Etuboksi Kojelauta alta

Kojelauta Takaa

 

Viikko 24

Osien kiinnilaittaminen sen kun jatkuu. Sain Etolasta uudet tiivisteet ja muuta kumiosaa jotka olisi viikonloppuna tarkoitus saada fiudeen kiinni. Tuli myös väliaikakuvia pajalta. Bensatankki oli maalattu ja löytänyt tiensä etuboksiin omalle paikalleen.

Tulipahan vaihdettua sitten puhalluskaappiin lasikuulat hiekan tilalle tarkoituksena puhallella fiatia kasatessa alumiinisia osia, pultteja ja muttereita puhtaaksi. Hyvin tuo näytti onnistuvan ja todella siistiä jälkeäkin syntyi.

 

Tankki Tankki Kuulapuhallusta

Laturinpääty Teksti Vesipumput

 

Kolme päivää pajalla ja jotain saatu aikaiseksikin. Moottorin lohko tuli maalattua ja tuli ihan kohtuullisen siisti mutta ei ehkä ihan oikean värinen. Mutta menettelee. Eteen saatiin johdot kiinni ja takaa konehuoneesta vaihdettua johtosarjaan rikkinäiset muovisukat. Myös etuvaloja sovitettiin paikoilleen ja sivuvilkut jäivät omiin reikiinsä. Putsattuna ja kiilloitettuna tietenkin. Polkimet menivät myös omille paikoillensa pienen sovittelun jälkeen.

Sunnuntaina ilmestyi pajan pihalle jo jonkin aikaa odotettu varaosa fiat. Tai eihän se fiat ollut vaan neckar. No joka tapauksessa. Saahan siitä jotain osia vielä talteen muutaman kymmenen ulkona vietetyn vuoden jälkeenkin. Kaikkea pientä nippeliä joista meillä oli ollut pula. Korissa oli vielä kiinni hyvät sivulasien alumiiniset listat jotka korjasimme talteen omaan varastoon myöhempää käyttöä varten. Myös bensatankki oli priima kunnossa sisältä ja ulkoa. Liekö korkin puute säästänyt sen suuremmalta ruostumiselta sisältäpäin. Mene ja tiedä.

Moottorin osasetkin alkaa löytämään tiensä pajalle. Kansi saatiin koneistamolta takaisin ohjurit vaihdettuina ja seetit koneistettuina sekä pinta oikaistuna. Tilasin Mäkipään Rainerilta uudet imu- ja pakoventtiilit joten on nekin sitten kunnossa vimosen päälle. Ranelta saatiin myös uudet etuovien ikkunoiden karvalistat ja muuta pientä puuttuvaa osaa. Kiitokset siis sinne. Noiden listojen vaihtamisessa sitä riittääkin askaretta Juhannus pyhiksi. Toisesta paikasta tuli lähes uusi tuulettajan siipi sekä parempikuntoinen kojelaudan pehmuste.

 

Lohko Varaosa Neckar Neckar

Merkki Sisältä Keula

Keula

 

Viikko 25

Juhannus meni mukavasti pajalla fiatia kasatessa ja kaljaa juodessa. Moottori joutui pöydälle ensinmäisenä ja kasattiin niin pitkälle valmiiksi kun osat antoivan myöten. Jakopää alkoi vastustelemaan mutta eiköhän sekin siitä asetu.

Kojelauta, etuvilkut sekä toinen ajovalo menivät paikoilleen ja loput johdot kojelaudan alapuolelta on paikoillaan. Mittaristokin on jo valmiina odottelemassa pääsyä alkuperäiseen aukkoonsa. Eiköhän se siihen ensiviikonloppuna mene.

 

Alakerta Keula Kojelauta

Laturi Mannat Palotila

Palotilat

 

Viikko 26-27

Olipahan sitten eka pätkä kesälomaa menneellä viikolla. Muiden projektien antaessa myöten tehtiin myös fiudea eteenpäin. Kone alkaa olemaan kasassa kokonaan ja meni se jakopääkin paikoilleen suhteellisen helposti. Kannenpulttien momentit oli hieman hakusessa mutta löytyihän niihinkin viimein se oikea arvo. Myös muutamia moottorin osia tuli vielä lasikuulapuhallettua kun laatikosta löytyi. Kiitokset Fiat 600 Foorumin. Rattiakseli kaikkine tykötarpeineen löysi tiensä omalle paikalleen ja putkeen vaihdettiin samalla ehjä ympärysmuovi. Vanhasta kun puuttui suht iso palanen.

Puutteitakin on vielä havaittavissa. Jos joltain löytyisi ehjä ruskean harmaa kuskin puoleinen ovipahvi niin saa tarjota. Sitä kun ei tunnu olevan enää ehjänä missään. Myös sisäkatossa käytettyyn mattomateriaaliin saa tarjota jotain vastaavanlaista materiaalia. Jouduimme irroittamaan omamme ja aika ja lämpötilat ovat tehneet tehtävänsä. Vanha murenee käsiin. Jos joltain sattuisi löytymään alkuperäisen kusiaisen vm. 73-74 sivupeilin kuva niin sen voi myös laittaa tulemaan alla olevaan osoitteeseen.

Kohta alkaakin sitten pitkä kesäloma joten jatkoa seuraa heti kun edistystä on havaittavissa.

Imusarja Valmis ovi Ratiakseli

Keulasta Kone Viikset

Ulkona

 

Viikko 28

Kone ja vaihdelaatikko olisi sitten paikoillaan. Näyttihän se sinne vielä sopivan joskaan kaikki osaset eivät ole vielä kiinni. Vesipumppua huutaa vielä mutta valmiina sekin toki jo on. Eiköhän se sinne mahdu muiden joukkoon. Myös syyläri oli kaivettu hyllystä odottamasta pääsyä omalle paikallensa.

Tulipahan pyörähdettyä Kangasalla Restaurantapäivillä ja sieltä löytyi eräältä vanhemmalta kauppiaalta se puuttuva sivupeilikin. Onko se sitten ihan alkuperäinen niin sitä en tiedä mutta kovasti samannäköinen kyllä on. Myös kaikkea muuta pientä nippeliä sieltä tarttui mukaan. Syksyllä siis sinne uudelleen.

Eikös kenelläkään lukijoista tai fiude harrastajista ole todellakaan tuon väristä ehjää ovipahvia missään jemmassa? Meille alkaa tulemaan kohta kiirus jos ei jostain löydy. Tarjotkaa nyt ihmeessä! Ei haittaa vaikka itse pahvi olisi takaa rikki kunhan se verhous on vaan ehjä.

Lomat alkaa taas tulevalla viikolla joten eiköhän se ala fiudekin valmistumaan.

Konehuone Kone

Jäähdyttäjä Takaa

 

 

Viikko 29, 30 ja 31

Alkoipa sitten taas loma joten on aikaa olla myös pajalla hieman normaalia enemmän.

Nyt se on loppusuora käsillä fiatin kasaamisessa. Kojelaudan alle tuleva tavarahylly tarvitsi huomiota osakseen ja se korjattiin ja laitettiin paikoilleen. Kaikki matot ja ovitiivisteet ovat myös paikoillaan ja lasitkin vielä mahtuivan omiin aukkoihinsa. Laitoimme vanhojen auringon polttamien takasivulasin tiivisteiden muovilistojen tilalle alumiiniset listat ja hyvin ne siihen istuivat. Kaikki tosin yrittivät meille todistella että tiiviste on erilainen eikä ne alumiiniset listat mene muovisten tilalle mutta ainakin meillä meni. Myös tehdasuusi takapuskuri kaivettiin varastosta ja asennettiin paikalleen.

Onnistui sähköjen asennuskin melkoisen hyvin koska ei yksikään sulake palanut kun laittoi akun paikoilleen ja akkukengät kiinni. Ainoastaan etuvalojen johdot piti vaihtaa päikseen polttimolla koska pitkät ja lyhyet toimi väärin päin. Torinolta ostettujen takavalojen kanssa pitikin askarrella sitten senkin edestä että ne sai siististi istumaan. Myös takavalojen lasien kiinnitys muokattiin uudelleen. Ei tee mieli halkaista valon pohjia heti uusina jollain ylisuurilla peltiruuveilla. Rekisterin valokoppa olikin ihan suhteellisen hyvin istuvaa mallia. Jarrutkin ilmaantui suht nopeesti paineilman avulla. Uudet renkaat puhallettuine ja maalattuine vanteineen vaan alle ja auto alas pukeilta.

Kun kaikki oli saatu kondikseen olikin sitten aika koittaa konetta käyntiin. Hetken starttailun ja sytkän säädön jälkeen kone heräsikin henkiin ensinmäisen kerran sitten vuoden 1994. Olihan se jokseenkin juhlallinen tunne kun se kävi ja kävipä vielä ihan hyvin vaikka kaikki säädöt onkin vielä päin männikköä. Myös koeajolle oli pakko päästä joten ei muuta kuin penkkejä etsimään. Penkit putsaten ja paikalleen ja sitten vaan varovasti pakkia päälle ja kytkintä ylös. Fiude pihalle ja pari jarrutustestiä ja siitä vaan koelenkille. Olosuhteisiin nähden toimi ihan hyvin ja oli ilmastointikin kohdallaan kun ei ollut ovet vielä paikoillaan. Vesipumpussa oli havaittavissa pientä vuotoa joten se joutui vielä pöydälle palasina uusien tiivisteiden ja laakerien vaihtoon. Tiivisteet löytyi Torinolta ja laakerit laakerikaupasta. Pitävä tuli ja hyvin toimii.

Enää projekti vaatinee pieniä säätöjä, massausta, ovien kiinnitystä ja hyvää onnea jotta se saataisiin vielä tämän kesän aikana leimalle. Alkuperäiset kilvetkin on jo tilattuna odottelemassa paikallisella katsastuskonttorilla hetkeä kun fiude sinne ajetaan katsastukseen.

Edestä Kojelauta Sivusta Takatila

Vanteet Vanteet edestä Vanteet Vanteen merkintä

Pumpun tiiviste Pumpun tiiviste Pumpun akseli Vanha tiiviste palasina

Edestä Edestä Sivusta Takaa

Puhdistettu takapenkki Ovipahvi Massattu alusta

No niin, nyt alkaisi olemaan projekti valmis. Enää puuttuu etuovipahvit ja kattoverhous. Pahvit eteen tehdään uudestaan vanhoja apuna käyttäen ja kattoverhous odottelee enää paikalleen liimaamistaan. Myös takapenkit saivat pesua osakseen ja tulihan noista hieman puhtaammat.

Museotarkastaja käväisi myös pajalla katsastamassa tilanteen ja totesi kaiken olevan kunnossa museotarkastusta varten. Tietenkin edellä mainitut puutteen kiinnitettyinä. Katsastus museoajoneuvoksi tapahtunee ilmeisestikin parin seuraavan viikon aikana riippuen tarkastajien muista kiireistä.

Massauskin on nyt tehty alta poies ja toivotaan että kestää. Ensin ruiskutettiin saumapaikkoihin ja pieniin lokosiin kotelosuoja, sen päälle parin päivän päästä koko pohjan ja lokasuojien alueelle pensselimassa ja lopuksi ruiskulla Tecktylin alustamassa. Ensi kesänä voikin sitten ruiskutella alustamassat uudelleen jos nyt jäi jotain paikkoja ilman massaa. Luulisin että kestää sen mitä kusiaisella ajetaan.

 

Viikko 32

Perjantai 12.8.2005

Fiat on tänään sitten käynyt läpi museoajoneuvotarkastuksen. Molemmat tarkastajat saapuivat 19 aikoihin pajallemme jossa kaikki olikin jo valmiina. Jotain pieniä loppusilauksia tuli tehtyä ennen tarkastajien saapumista. Itse tarkastus tilaisuus meni heiltä lähinnä rutiinilla joten kauaa ei siinä nokka tuhissut. Paperit kuntoon ja eteenpäin.

Tuon museoajoneuvotarkastuksen maksimi pistemäärä on 235 pistettä ja meidän tapauksessa kun ei ollut radiota niin se on 230 pistettä. Fiudemme sai yhteensä 192 pistettä joten erotusta jäi sen 38 pisteen verran. Jos tuota pistemäärää voi käyttää jonkinlaisena laatumittarina niin mielestämme Fiudemme sai suhteellisen hyvän arvosanan. Tietenkin parempikin olisi voinut olla mutta tuohon on nyt tyytyminen. Tarkastajien mielestä auto oli hyvin ja siististi tehty ja entisöity.

Maanantai aamuna on sitten vuorossa itse katsastus joten siihen asti on aikaa vielä katsella ja testailla että kaikki on kondiksessa teknisesti jotta saadaan ne alkuperäiset rekisterikilvet Fiudeen. Josko sitä sitten pääsisi ihan laillisesti kurvailemaan yleisille teille. Nyt kun sillä on päässyt ajelemaan vasta testiajoja pajan pihalla puolilaittomasti.

Joten arvon lukijat ja Fiat harrastajat. Tämän Fiatin projekti alkaa olla valmis ja sen johdosta tämän sivun päivittäminen päättyy. Mutta ei hätää. Fiatista on tarkoitus pitää jonkinlaista päiväkirjaa siitä mitä sille tulee tehtyä ja mahdollisista tapahtumista mitä sen kanssa tulee koettua. Ne onkin sitten esitelty tuolla Fiat 600 sivulla. Laittakaapa tuonne vieraskirjaan myös jotain kommenttia koskien tätä parojektia. Olisi kiva kuulla mielipiteitä myös lukijoilta.

Etuviisto Etuviisto Takaviisto

Etukontti Konetila Sisältä

Sisältä Sisäkatto Ovipahvi

Arviointilomake

Maanatai 15.8.2005

Aamulla kello 9.00 ajoimme fiuden konttorille katsastukseen. Siellä oli heti muutama katsastusinssi ihmettelemässä pihalla jotta onpa hieno fiude. Olivat kuulemma arponeet kuka saa katsastaa. No, kuitenkin katsastus meni ihan hyvin, ei huomauttamista mistään mutta papereiden teko sitten ottikin hieman aikaa. Jopa jarrut toimivat tasaisesti joka pyörässä. Hetken päästä saaiin sitten uudet ja tämän fiuden ensinmäiset ja ainoat rekisterikilvet käteen. Tässä kyseisessä yksilössä ei ole ollut kuin yhdet kilvet joten valinnan vaikeutta ei siis ollut sen suhteen mitkä kilvet olisi ottanut. Ei muuta kuin pajalle kilpiä kiinni ruuvaamaan. Onneksi oli tehtyjo ne tausta pellit valmiiksi niin ei tarvinnut enää alkaa niitä tekemään vaan sai suoraan kilvet kiinni. Loppupäivä menikin sitten kylillä kurvaillessa ja kansan päitä käännellessä ;-D

Konttorilla Konttorilla Konttorilla

Konttorilla Takaa Pajalla

Fiat Fiat Fiat

 

ETUSIVULLE